1/9

Situated at the mid slope of a steep ravine on a flat area defined by a former coal mine spoils site, the residence immerses itself in the dense surrounding foliage. Organized as a series of single story pavilions projecting from a two story volume, the home contrasts the surrounding greenery with its simple palatte of materials. The solid base of the building addresses its surrounding landscape by allowing grasses to extend directly to the border of river rock at the home’s perimeter.

The interior of the residence is comprised of a large centralized double height space with a free standing decorative steel stair framed on both sides with two story glazing. Private areas of the home are located on one side of the double height space while the kitchen, family room, and additional public space are open to the other.

walker street residence